søndag 3. oktober 2010


BURSDAGEN MIN

I går fylte jeg år. Etter at man er blitt førti er det mange som vegrer seg over alderen og mange slutter å feire bursdager. Helt greit det.
Her i huset er det ikke snakk om å gå forbi en bursdag i stillhet enten man er 10 eller 100 år. Her skal det feires, og min med.
I to dager hjalp min skjønne datter(14) meg med å bake og lage mat og rydde huset før gjestene kom. Hele familien var samlet.


Bordet ble dekket med både gull og sølv. Er kanskje litt kjerringa mot strømmen, men jeg liker variasjon. Noen ganger sølv, noen ganger gull og noen ganger mikser vi. Nå på høsten liker jeg å ta frem gullet, eller messingen :) Messingen, lyng og en grov linduk gjorde seg i høstmørke og når alle stearinlysene var tent var stemningen akkurat som jeg ønsket meg, koselig og varm.


Noen gode oppskrifter ble funnet frem og det ble laget masse små retter som gjestene kunne plukke fra. Pai med kylling. Karbonader, passtasalat med tørket fersken og grønne bønner. Guacemole, hvitløksdip og tzatziki, allt laget fra bunn av med diverste tilbehør til. Det ble servert nybakt foccacia, olivenbrød og hvetbrød, de to siste bakt i bakemaskinen mens vi holdt på med andre ting.


I år var det 9 epler på epletreet vårt, mot 5 i fjord :) De ble plukket inn på fredag klare for tilberedning.


Vi var jo nødt til å lage eplekake nå når vi hadde "så mange" epler. Oppskriften fant jeg hos "Pensjonat frua", du kan finne den her du også. Det er første gang jeg har laget eplekake(ikke den store kakebaker nei) så jeg var veldig stolt når den til og med smakte godt :)(Hadde nok mye med den utrolig gode oppskriften å gjøre :)). Min datter bakte to kaker(Hun har ikke arvet den egenskapen av moren), en ostekake og en origokake som selvsagt falt i smak de også.


Til gavene kom det også flotte kort. Det nederste på bilde er fra min datter. Hun har laget kortet selv og gaven fra henne var et armbånd og øredobber som hun også hadde laget. Jeg er sååå stolt av henne og kjempe glad for den flotte gaven.


Må legge inn en stor takk til alle de som var her og gav meg så flotte gaver. Tusen takk til dere, jeg ble kjempe glad for hver eneste en :)
Orkideè, skinnhansker, bunadssølv(til belte), skinnbok og nye trådløse telefoner.


Ut på kvelden tok vi fram det nyinnskøpte Twister spillet. "Spillet som slår knute på deg" står det utenpå esken og det kan man trygt si at det gjør. Her er det fire spillerer med og en som snurrer pinnen. Pinnen viser hva spillerne skal gjøre. På den store duken som ligger på gulvet er det mange runde fargeklatter inndelt i fire farger. Når pinnen er snurret viser den om en spiller skal flytte venstre eller høyre fot eller arm til en spesiell farge. Til slutt står du der og ikke lenger har kontroll på venstre eller høyre eller hvor i det hele tatt armer og ben befinner seg. Her må både hodet og hver muskel i kroppen fungere for at en skal vinne. Den som kommer nedi bakken med andre deler av kroppen går ut av spillet.

Det ble mye latter og alle koste seg. Vi hadde en fin kveld og jeg er så fornøyd med dagen :) I dag har jeg gitt en gave til meg selv, en avslappet dag med "gjør hva du vil" som motto. Så nå sitter jeg henslengt i sofaen med vinden som uler utenfor og regnet som pisker mot ruten og koser meg her inne i blogglandia. At det er dårlig vær der ute gjør dagen helt perfekt her inne i sofakroken ;)

Jeg har ikke glemt skapene fra forige innlegg. Det kommer etterhvert :)

Ha det fint dere der ute og nyt høsten.
TRUDE :)


18 kommentarer:

 1. gratulere så masse med dagen igår,
  å så mye godt dere hadde,kjekt med hjelp,mye fint du fikk,
  å bestandig hyggelig med selskaps leker,
  er enig med deg,en må feire,glad for hvert år jeg får,for hva er alternativet..huff,
  nei fødselsdager må feires..
  ønsker deg en fin søndag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Grattis med overstått dag. Klart du må feire dagen:) Kjekt å samle familien.
  Så mye deilig mat dere har laget. og for en superflink hjelper du har:)
  Masse flotte gaver!

  Fin søndag i sofakroken til deg!
  Klem Tove

  SvarSlett
 3. GRATULERER med overstått da!

  Hadde dag den 15.september, men da sørget jeg slik over lille hunden at jeg klarte ikke tenke på noe som helst.

  Men det er jo stas å bli feiret litt! Mange flotte gaver, og nyttige også:)
  Sånt varmer og gleder!

  Kos deg videre, selvom vi har et nitrist vær for tiden:)

  Klem fra Mariann

  SvarSlett
 4. Grattis med dagen:)) Bursdager skal feires, helt enig! Utrolig mye god mat og flotte kaker du viser...bra jeg har spist middag, hehe:)
  5 epler var ikke mye..plukka inn en stor balje jeg. Bakt 2 eplekaker har jeg også gjort....
  Flotte gaver du har fått, alltid like gøy:)
  Nyt sofalivet, her buldrer vinden...
  Klem:)

  SvarSlett
 5. Hei,,,og gatulerer med vel overstått,,,,skjønner du har hatt en flott dag med dine.
  Slike dager er jo med på å gjøre hverdagene spesielle,,,,vi trenger noen festdager,Kos deg med etterpå følelsen,,,,og restene.

  .Klem Anne

  SvarSlett
 6. Gratulerer emd dagen... en herlig innstilling om å feire dagen..er selv ganske dårlig på det..

  Så mye godt dere spiste..mmmm..

  nyt søndagen

  klemmer

  SvarSlett
 7. Grattis med dagen som var :-) Det så ut til å være et trivelig selskap, og NYDELIG gave fra datteren din :-D

  Ha en fin kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 8. Gratulerer med dagen! Helt enig i at det er viktig å feire bursdager. Vakkert bord og fine gaver. Ønsker deg en fin ny uke.
  Klem Igi

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye med dagen.
  Nydelige gaver du har fått og så flink din datter er både til å bake og lage smykker.
  Ønsker deg en fin ny uke.
  Klem Mio

  SvarSlett
 10. Hei.GRATULERER så mye med dagen i går.Er ikke gammlere en man føler seg.Så mye fint du fikk og masse godt dere koste dere med.Ønsker deg en riktig fin uke som kommer.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 11. Gratulerer så mye med overstått! Helt enig i at bursdager skal feires! Så utrolig mye god mat dere hadde laget - heldig de som ble bedt til dere. Koselig å komme til flott dekket bord og deilig mat:-)

  Kjempefine gaver du fikk! Og kjekt å ha en sånn flink datter:-)

  Klem

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen som var!!
  Du fikk sannelig feiret din dag med gode kaker og herlige gaver!
  Flott dekket bord, så tenker alle koste seg;)
  Ha en fin ukestart og klem fra meg;)

  SvarSlett
 13. Gratulerer med overstått ! For en flott feiring, massse deilig mat her :-)

  Ønsker deg en fiiin nhy uke !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 14. Tillykke med dagen igår, så er vi begge oktoberfødte! Det ser ud til at du havde en festlig dag med din famile samlet omkring dig til dejlig, hjemmelavet mad!

  Fine gaver fik du også!

  Ønsker dig et dejligt nyt år!

  Klem Helle

  SvarSlett
 15. Gratulerer så masse med overstått dag. Koselig tradisjon å feire bursdag, så får en samlet famile og venner. Ikke så ofte det skjer i den travle hverdagen vår.

  Takk for hyggelig kommentar hos meg. Du kan jo være med på trekning om du vil. Kan sy en veske el.a. til deg om du vinner.

  Ønsker deg en strålende flott uke, klem.

  SvarSlett
 16. Gratulerer med vel overstått dag!!
  Samme dag som min eldste gullgutt :o)
  Litt av en feiring hos dere og så masse god mat....og flotte gaver!!
  Kjekt å bli gjort stas på!!
  Og så deilig å bare slappe av dagen derpå :o)

  Fine innlegg fra deg under her også.....har blitt lite for lite tid til blogging i det siste så da går jeg jo glipp av ting!!

  ha en fin mandag.....i regnværet og en flott ny uke.....vil ha reprise fra forrige uke :o)

  SvarSlett
 17. Grattis med overstått, Trude!!! Skjønner du hadde en herlig dag, ja. Og masse fint du fikk!! Jeg inviterte hele gjengen min da jeg fylte år for litt siden. Hadde ikke den helt store oppdekningen som du hadde (imponerende..), men jeg synes det er så koselig bare å få samlet alle sånn innimellom.
  Ha en herlig høst!

  SvarSlett
 18. Gratulerer så masse med overstått bursdag!!! Ja, selvsagt skal man feire, alternativet til å bli eldre er jo som kjent veldig dårlig... Er ikke vanskelig å forstå at dette ble en herlig feiring!! Masse deilig mat, hyggelig selskap og Twister - GØY!!!

  Nyt en ny uke!!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin