tirsdag 28. september 2010

FRA KAOS TIL KONTROLL

De siste ukene har det vært skikkelig kaos her hos meg og jeg har måttet konsentrere meg om en ting av gangen. Til dere som lurer på om den lille kattehistorien i forige innlegg ble en solskinnshistorie kan jeg bekrefte at det ble den. En familie på fire ble lykkelige eiere av en liten nydelig pusekatt.


Kaoset her hos meg har dreid seg om skap i flertall. For en måneds tid siden kjøpte jeg et skap på Fretex. Skapet var ikke i rett farge og jeg hadde bestemt meg for å male det hvitt og ha det i stuen. Det ble stående i stuen mens jeg malte det for å spare meg for bæringen rundt om kring.
 Etterhvert som fargen ble hvit så jeg at skapet passet mye bedre på kjøkkenet. På kjøkkenet stod det et annet skap som da måtte flyttes for at det skulle bli plass til det nye skapet.

I hele sommer tenkte jeg at jeg skulle få ryddet på loftet mitt som virkelig hadde blitt nedprioritert over altfor lang tid. Inspirasjonen kom aldri og loftet ble stående som et roterom ingen ville bruke. Nå fant jeg ut at jeg skulle benytte anledningen til å fjerne ubrukelige møbler her og heller bruke skapet som måtte fjernes fra kjøkkenet.


 Når jeg så skulle flytte på disse skapene måtte jeg tilkalle hjelp til bæring. Min sønn ble redningen og vi avtalte tid. Tingen var at han hadde bare noen timer til rådighet. Han reiser mye for tiden og det kunne bli lenge til neste gang han hadde tid til å hjelpe meg igjen. Så, nå var det bare å utnytte tiden til det fulle.

Samtidig som disse planene tok form hadde jeg også begynt å drømme om å få meg et nytt garderomeskap på soverommet mitt. I mange år har jeg hatt klærene mine hengende på et stativ under trappen, noe jeg ikke syntes var noe kjekk løsning.


Smokk, så var det også med i planene. Dagen kom når skapene skulle flyttes. Jeg raste ut på Ikea og kjøpte garderobe. Til bæringen fikk jeg hjelp av en Ikea ansatt. Jammen er de tunge disse pakkene, men det gikk fint. 
Vel hjemme fra Ikea med bilen full av pakkenellikker stod hjelpen klar og ventet. Så var det bare å starte på det som skulle ende med full kaos i huset.
Det nye Fretex skapet stod i to deler i stuen og skulle opp en etage til kjøkkenet. På kjøkkenet stod det et skap som også skulle opp en etage til loftet. I tillegg en hylle som skulle ned tre etager til kjelleren.


Joda, vi bar og vi bar. På soverommet mitt, som ligger i første etasje, stod det en kommode der den nye garderoben skulle stå. Kommoden måtte også flyttes. Den skulle to etasjer opp, til loftet. Phuu, klarer dere å henge med???
Nå begynte det å skorte på kreftene, men her var det bare å stå på. For, oppe på loftet var det nå begynt å bli fullt. To skap som stod der fra før skulle vekk, thihi, jeg ler når jeg ser hva jeg skriver. Er det mulig....:)


Joda, vi sto på. Vi fikk bært de to skapene ned. Et skulle fire etasjer ned i kjelleren og et ble knust i deler og bært tre etasjer ned og ut i bilen klar til å kjøres på skrothaugen. Men, bilen var jo full....av garderobepakker. Hahaha, jeg ler så jeg griner. Noen som tror vi var sliten etterhvert??? Vi fikk bært inn garderobenpakkene som vi bare lot stå oppover en vegg.

I tillegg hadde jeg en svær kontorpult som måtte bort fra loftet. Den delte vi i to med stikksagen og fikk den ned i bilen den også.
Men, vi var ikke ferdig. Nå skulle det nye garderobeskapet settes sammen. Jeg fikk hjelp til å sette sammen selve skallet/veggene på garderobeskapet, allt inni måtte jeg ta selv for nå måtte hjelpen komme seg avgårde.


Kanon utslitt stod igjen alene med et hus som så ut som om det var snudd opp ned og ristet. For et kaos. Allt som hadde vært inne i skapene, oppå bord og skap, nede i kommoden lå nå utover allt. HJELP

Men, det nyttet ikke å sette seg ned å grine (selv om jeg følte for det da), her måtte det jobbes. Og dette er det jeg har holdt på med i nesten to uker nå. Jeg fikk hjelp en dag av min mor, ellers har jeg holdt på med det alene. Men det hadde jeg sikkert godt av, jeg som kunne finne på å sette igang et så stort prosjekt på en gang. Shame on me :)


Vel, sånn er jeg. Når jeg betemmer meg for at nå vil jeg ha det gjort da skulle det egentlig vært gjort i går og jeg får ikke gjort det raskt nok. Denne gangen gikk jeg over streken for hva som er en fornuftig arbeidsplan, men jeg kan fortelle at selv etter allt det arbeidet og det slitet, er jeg nå er en lykkelig eier av nye skap.
Jeg nyyyter hver gang jeg skal inn i den nye garderoben min og finne klær. Jeg nyyyyter å se det flotte skapet på kjøkkenet, nesten så jeg må klype meg i armen og jeg nyyyter å komme opp på loftet og se at det er beynt å bli virkelig fint og ryddig der.

Bilder av skapene kommer i de neste innleggene her på Bluggi Buggi Blogg. Et skap må ha et strøk maling til og loftet er enda ikke 100% ferdig for visning. Men jeg nærmer meg ferdig og snart skal dere få se hvordan det ble etter at denne galne kjerringen gikk amokk, thihi.
 En ting til må jeg si. Jeg er evig takknemlig for at min sønn hjalp meg og at han er så tålmodig (og kjenner sin mor så godt) at han ikke streiket under veis ;)
Tusen tusen takk vennen min.

Ha det fint så lenge
Klem
Trude :)


11 kommentarer:

 1. For en herlig historie=). Ble nesten svett jeg også;)! Og gjett om jeg kjenner meg igjen...hihihi! Deilige bilder du deler med oss. Og jeg gleder meg til å se resultatet av arbeidet=).

  Ha en flotters tirsdag=)!
  Klemmer!

  SvarSlett
 2. PUH! Blir nesten litt matt jeg, men jeg henger med - jeg har også hatt en sånn runde :-) Bytte av kjøkken i tillegg til nytt skap - men så ble det rydde på kjøkken, stue, loft og kjeller ;-) Så aldri så galt at det ikke er godt for noe :-D

  Hyggelig å se livstegn fra deg igjen :-)

  Ha en trivelig tirsdag og klem fra Siv

  SvarSlett
 3. he he! Her har du jammen meg jobbet, tror du trenger den eplekaka til helga :) Gled deg, ho er kjempe god, men husk å ha is eller krem til! Klem

  SvarSlett
 4. Jeg leser,,,,og smiler.
  Kjenner meg igjen i alt dette kaoset ditt.
  Når en får en ide ,,,så skal det bare skje,,,,
  Tenker du blir kjempefornøyd når du kan rusle rundt og ta bilder avalle skapene dine,,,,
  Gleder meg til å se.
  Kos deg i kaoset.
  Anne

  SvarSlett
 5. Herlig ....måtte le litt eg også!! Og kjenner meg igjen der altså. Men har man fått en ide så MÅ det jo skje med en gang !!! Og sjøl om det er slitsomt når det står på som verst, så er det jo så deilig etterpå. Gleder meg til å se skapene dine. Ha ein fin dag.Klem,

  SvarSlett
 6. Ren nydelse på alle etager, godt du fik hjælp til hele flyttearrangementet af din søn! Det er så lækkert at få ryddet så meget af vejen så nye ting kan få de gode pladser!

  Klem Helle

  SvarSlett
 7. Litt av en jobb du har påtatt deg, Trude!
  Da er det jammen godt å ha voksne barn som kan hjelpe til når det trengs:)
  Det blir nok fint når du er ferdig.
  Ønsker deg en fin kveld
  Klem Tove

  SvarSlett
 8. Hei.Tusen takk for titten.Regner med det blir kjempe fint når du blir ferdig.Så mye fint du har.Kofferten kjempe fine.Fine til å ha mye i.Så koselig at det ble eier til den kjempe nydelige kattepusen.Koselig.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 9. He, he. Det ene fører med det andre. Godt å ha gode hjelpere. Gleder meg til å se resultatet.
  Klem Igi

  SvarSlett
 10. Vanligvis pleier folk å lage delprosjekter som til slutt gir en helhet gjennom hele huset. Men så finnes der jo sånne som mener delprosjekter er tull og at man like greit kan ta alt på en gang!! Du er en sånn en!!! *hahahaha* Utrolig bra fortalt, - billedlig uten fysiske bilder ;)

  SvarSlett
 11. Hei på deg Trude.
  Puh..., ble nesten litt svett jeg. Det er jo noe som heter at alt blir verre før det blir bedre....
  Så kjekt at du koser deg med dine nye skap ;)
  Ønsker deg en riktig fin onsdag, og nyt høstsolen!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin