søndag 22. januar 2012

7 FJELLSUTSIKT

I dag har byen vår vist seg fra sin beste side. Her i Bergen skinte solen og gradestokken har vist 0 grader. Det ligger et hvitt lag over alle fjellene som omkranser byen og som den ekte bergenser jeg er, kjente jeg at stoltheten fikk næring når jeg så ut av vinduene mine i dag.
Hvert år arrangeres det 7-fjellstur i mai eller juni, første gang i 1948.  Den gang var det 206 deltakere. I følge UT.no var det i 2011, 8000 mennesker på tur i byfjellene samtidig. I 1997 startet de også med 4-fjellsturer. Denne dagen kan mange turglade mennesker gå over de syv fjellene og få diplom når de er i mål. Det hele er blitt en helt spesiell folkefest her i byen.
Jeg synes jeg er utrolig heldig som kan se seks av fjellene fra huset mitt og i dag har jeg tatt bilder av alle sammen fra vinduene mine. Jeg viser de i samme rekkefølge som løypen er i 7-fjellsturen.

Første fjell er Lyderhorn med sine 396m over havet.

Damsgårdsfjellet, 350m over havet. Bortenfor dette fjellet ligger Løvstakken, 477m over havet, og er det eneste av de syv fjellene jeg ikke kan se fra huset mitt.

Ulrikkens topp ligger 640m over havet. Her går det hangursbane opp for de som ikke orker eller som ikke kan gå den lange veien opp. De som går 7-fjellsturen må selvsagt gå opp. På toppen kan man sitte seg inn i restauranten og nyte en matbit.

Så er det Fløyfjellet med 400m over havet. Dette er nok det mest kjente av de syv fjellene og er flittig besøkt av både turister og innboere. På Fløyen ligger det restaurant og kiosk. Det er laget et flott utsikstpunkt der hvor man kan nyte den flotte utsikten utover byen.
Fjellet bakom, det med mest snø på, er Rundemannen som er 560m over havet.

Så har vi Sandviksjellet som er siste fjell i 7-fjellsruten, 470m over havet.

Askøyfjellet (Storevarden/Kolbeinsvarden) er ikke med i ruten under 7-fjellsturen, men siden det er et av fjellene rundt Bergen og siden jeg ser det fra huset har jeg tatt det med her.
Opplysninger om 7-fjellsturen har jeg hentet fra denne siden her.

Skulle du bli fristet til å prøve denne arrangerte turen kan du gå inn på denne siden her og melde deg på. Datoen for turen 2012 er 3 juni. 

Vil benytte anledningen til å ønske nye følgere hjertelig velkommen :)

Ønsker dere alle en fin uke
klem fra
Trude :)

3 kommentarer:

 1. Så flotte bilder fra Bergen. :)
  Der har jeg faktisk aldri vært
  enda jeg har slekt der.
  Klem Mette

  SvarSlett
 2. Flotte bilder. For en nydelig utsikt:)

  Ha en fin kveld
  Klem Tove

  SvarSlett
 3. Flott innlegg!
  Høres spennende ut,har aldri vært i Bergen...
  Ser ut til at dere hadde en flott dag, sol og flott utsikt:)
  Her er det heller kjølig...-13 i morres, men sol og herlig vintervær.
  Ha en super dag!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin