mandag 14. februar 2011

VALENTINSDAG

I dag er det selveste Valentinsdag. En dag der man skal feire kjærligheten. Den burde vært feiret med brask og bram med det budskapet denne dagen har. Kjærligheten, det mest fantastiske man har i denne verden.


Denne dagen har vært feiret siden 1600 tallet i England, men det er ikke så lenge siden vi begynte å feire den her i landet.
Engelskmennene fikk ideèn fra Den hellige Valentin som ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius truet med fengsels og dødsstraff for de som ikke lot seg avsverge kristendommen. Valentin ble steinet til døde siden han ikke ville avsverge sin gudstro. Før han døde skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne om å holde seg til Gud. Han undertegnet brevet med "din Valentin".

Kilde finner du her.

Ha en fin Valentinsdag
Klem fra
Trude :)


5 kommentarer:

 1. Det samme ønskes deg Trude:) Ha en fin dag.

  For et soverom på innlegget under....dååån.
  Klemmer fra meg:)

  SvarSlett
 2. Håper du får en fin valentins dag!!
  *Klem*
  -Kamilla-

  SvarSlett
 3. Ikke helt min dag dette, tar gjerne budskapet, men har ikke forhold til dagen:)
  Men kos deg masse, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Her feires ikke dagen, men det er artig å få litt av historien rundt dagen allikevel :-)Prøver å feire kjærligheten litt sånn bestandig jeg :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 5. Håper du har hatt en fin Valentin`s dag!? Her er vi ikke så opptatt av denne feiringen, men prøver å feire kjærligheten, familie og venner hver dag=)!

  Ha en deilig uke videre!
  Klemmer!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin