lørdag 7. august 2010

HJEMMELAGET RIPSBÆRSAFT OG NYBAKTE BOLLER

En dag i uken plukket vi inn alle ripsbærene på trærne vi har i hagen. Vi har et veldig gammelt tre og tre små trær som er avleggere av det store. Etter å ha tømt trærne for bær hadde vi fylt en full bøtte.


Siden vi har mer igjen av fjordårets ripsgelè i frysen ble det safting i år.


Og når jeg vasket og saftet ripsen bakte min datter på 14 år deilige boller. Flagget i bakgrunnen hang fremme fordi moren min hadde gebursdag den dagen. Den skal vi feire senere.
Jeg kan love dere at vi storkoste oss på kvelden med varme nybakte boller og deilig frisk nylaget ripsbærsaft, mmmm.

KOZ OG KLEMZ
Trude :)

18 kommentarer:

  1. Det hørte herlig ut. Jeg lager ripsgele hver høst, så jeg er spent når jeg kommer hjem fra hytta imorgen for å se hvor modne de er;) Det bør jo være mange umodne til geleen, for jeg bruker ikke tilsatt stivelse.
    Kos deg og nyt helga og klem fra meg;)

    SvarSlett
  2. Så flinke dere har vært!
    Kos dere med produksjonen.
    Klem Igi

    SvarSlett
  3. Deilig med ripsbærsaft....og ripsbær med vaniljesaus er snadder!!!

    Kos deg og ha en fin lørdagskveld :o)

    SvarSlett
  4. Å det hørtes koselig ut ja:) Jeg har ikke rips men solbær....og jeg aner ikke hva jeg skal bruke de til...det er jo 1. sommeren vi bor her....rips er mere "brukbart" spør du meg:O)
    Ha en flott sommerkveld, klem fra meg:)

    SvarSlett
  5. Dette så godt ut.
    Lekre bilder du har satt sammen.
    Ripsaft er skikkelige barndomsminner.
    en herlig og sommerlig smak.
    Kos deg.
    Anne

    SvarSlett
  6. så koselig :-) Herlig innlegg !

    Ripssaft er såååå godt ! Utrolig hvor mye bær disse gamle buskene kan bære.
    Mine busker er foreløpig ikke så store, og bærene er det stort sett hønene som spiser :-)

    Ønsker deg en fiiin søndag !
    Klem, Nostalgia

    SvarSlett
  7. Å hjemmelaget ripsbærsaft er noe av det beste som finns. Det smakte nok fantastisk godt med nystekte boller og nylaget saft.

    Ønsker deg og dine en fortsatt deilig helg, klem.

    SvarSlett
  8. Ja er det ikke kjekt å produsere noe selv. Jeg har også laget ripsgele og rørt rips og bringebær.
    Klem

    SvarSlett
  9. Heisann!
    Takk for koslig kommentar på bloggen min:o) Ripsbærsaft høres så godt ut!!!

    God helg!

    SvarSlett
  10. MMm deilig med hjemmelaget saft og nybakte boller...

    så flink din datter er =)

    klemmer =)

    SvarSlett
  11. Hei hei
    Det hørtes utrolig godt ut med hjemmelaget ripssaf og nybaktebolelr!
    Heldig dere;)

    Takk for koselig kommentar inne på bloggen min.
    Tror jeg er nødt å skaffe den lampem ja.. skikkelig søt.
    Ha en strålende søndags kveld videre
    Hilsen Ingvild

    SvarSlett
  12. Det der så bra herlig ut!! Har noen bær vi også... spørs om jeg må ut å plukke:-). Ha en finfin dag!

    SvarSlett
  13. Ahh...syns jeg kjenner lukten....det er noe av det beste jeg vet.
    Her går ripsene rett i skåla og litt vaniljekesam over..eller vaniljesaus....mulig jeg fryser en bøtte for å ha til vinteren.
    Bollen ser kjempegode ut.

    ha en flott dag

    SvarSlett
  14. Så nydelige bær, dette ser herlig ut :0)

    SvarSlett
  15. Mmmmmm....Rips saft, så godt det høres ut!! Tror jammen jeg må gå på slang til svigermor *Smile* Også må jeg google en oppskrift ;0)
    Takk for tips om tekstilfarge, skal jammen stikke innom og se om de har. Nå som vi er ferdige med kjøkkenet så får jeg forhåpentligvis tid til noen små prosjekter... Kos deg videre!! *Klem* -Kamilla-

    SvarSlett
  16. Så koselig å gjøre noe sammen, og det så veldig godt ut :-)

    Ha en fin kveld og klem fra Siv

    SvarSlett
  17. Koselig med safting og sylting! Vi har også rips, men det meste blir brukt som dessert med vaniljesaus på :-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin