mandag 2. august 2010

VALGETS KVALER

For tiden har jeg lidd litt av valgets kvaler. Jeg har måttet krype til korset og innrømmet for meg selv at ,jo, synet mitt har begynt å forandre seg og det plager meg. Plager meg fordi jeg selvsagt ikke ser så godt lenger som jeg har gjort.
Når man har hatt godt syn og sett godt hele livet og plutselig begynner å merke at en ikke gjør det lenger, ja så er ikke det så lett å innrømme for en selv. Men men, nå har jeg altså innrømmet det og gått og tatt synstest og skal nå investere i briller.
Men det er jo ikke bare bare når en hittil har , hmm, hva skal man si, lekt med briller. Har alltid likt briller jeg, prøvd alle andre sine, ledd litt av hvordan jeg så ut og laget litt ablegøyer så andre har ledd av meg, ja, altså hatt det gøy med de. Det må også sies at jeg absolutt ikke har ledd av andre som går med briller. Som sagt, jeg liker briller. Men, nå skal jeg gå med de, i hvertfall når jeg leser og sitter med PCen og da ble det jo plutselig alvor, hmf. Den alderen altså ;)


Og hva gjør man da??? Jo går og kjøper briller vel. Men, det var bare det at der var syvhundredeogfjørten stykker å velge mellom. Oh my god. Jeg kan bare si dere at om dere har sett reklamen fra Fjordland med han som kaller seg vinglepetter, så kan jeg si at det var akkurat sånn jeg følte meg der inne i brillebutikken.
Første gangen måtte jeg bare gå igjen. Det var helt umulig for meg å klare å finne èn brille blandt så mange, som skulle se bra ut på meg. Jeg fniste og lo for meg selv og følte meg bare dum. Nå tror jeg også at jeg trengte litt tid til å la det sige inn at jeg måtte ha meg briller, så det kan også ha vært fornuftig å vente litt før jeg bestilte de.  


Andre gangen tok jeg med meg noen hjelpere og fikk komprimert valgene ned til tre par, men der stoppet det helt. Da det var like før jeg ga opp igjen så jeg tilfeldigvis en eske hvor jeg leste hjem-lån-service. Jepp, det var redningen min. Nå har jeg altså lånt hjem de tre parene og det var det som skulle til. Litt klesskift og en del titting i speilet og noen meningsutvekslinger fra familien og jeg kunne ikke vært mer sikker enn jeg er nå. Phuu, men det var ikke lett :)

Klemz fra
Trude :)

12 kommentarer:

 1. hehe:)) Nei det er ikke enkelt, vært der selv:) Men det værste er at synet endrer seg veldig etter fyllte 40...mine er 3 år men jaggu må jeg snart fornye glassen...innvatningen er jeg heldigvis fortsatt fornøyd med:)
  Alderen er et tall....resten får vi ta med godt humør:)
  Lykke til, klem fra meg:)

  SvarSlett
 2. Huff, kjenner dette problemet; hadde et innlegg om linser for en tid tilbake, da jeg ikke er så glad i briller på nesa, men linser fungerer ikke for meg, så da så;)
  Gudskjelov finnes mange flotte briller, men det koster skjota, for jeg er avhengig av progressive briller.
  Lykke til med valget!!

  SvarSlett
 3. Hei.Ikke kjekt å oppdage att synet svekkes.Kjenner igjen det dær.Kom for ett par år siden når jeg tittet i blar og teefonkatalogen.Men må bare gota det livets gang.Lykke til med briller å ha en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 4. Det problemet kjenner eg ja. Utrolig vanskelig å finne ei brille som man blir 100% fornøyd med sonn med ein gang i butikken. Heldigvis får vi låne briller heim her i vår brillebutikk, det hjelper .... eller av og til ikkje. Spør gubben " Er disse fine?" "ja da". Er de finere enn de eg prøvde isted?". "Jada". "Hvilken er finest da ?" "Jada" !!!!!!!! best å bestemme sjøl, det er eg som skal gå med de !!! Ha ein god kveld. Klem.

  SvarSlett
 5. Velkommen i klubben af folk med alderbetinget nedsat syn!!! uf, hvor det lyder men det er jo sandt. Lige pludselig ser man bare ikke godt mere og må have læsebriller på næsen eller i en snor om halsen!

  Godt du kunne vælge og vrage mellem en masse briller!!

  Klem Helle

  SvarSlett
 6. Huffja, kjenner til problemet! Selv har jeg brukt briller i maange år, men for etpar år tilbake, kjente jeg at nye var nødvendig, og Brilleland hadde innfatninger til 1!!krone, valget var enkelt, men pga. endel spesialtilpasninger i glassene, ble de jo kjempedyre:( Kjenner det er tid for endringer enda en gang, puh..Ja, med alderen kommer mange artige "plager":)

  Helt utrolig lappeflink du er da? Det var et vakkert prosjekt, og jeg vet at det krever pinlig nøyaktighet og masse arbeid med disse lappene, men flott og koselig blir det!
  Du er utrolig flink altså!

  Klem fra Mariann

  SvarSlett
 7. Nei enkelt å kjøpe seg briller er det ikke. Jeg har brukt briller siden jeg var 12 og ble mektig lei av de etterhvert. Nå bruker jeg kun linser...men må nok krype til korset og bruke lesebriller i tillegg.
  Ha en fin kveld.

  klem fra marilyn

  SvarSlett
 8. heisan

  ikke enkelt å velge briller.. skal liksom følge deg hver dag ..og du skla se deg selv i speilet hver dag med de...
  skulle hatt flere å byttet med...men det koster...

  håper du har tatt et valg... syns alle var fine jeg..

  SvarSlett
 9. Så smart med hjemlånservice!!
  Lekre alle tre - den smukke kler alt!! Det må du huske på:))
  Ha en vidunderlig uke du brillefine bloggvenn!
  Stor varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 10. Jammen!! Hvilke ble det til slutt da??!!??

  SvarSlett
 11. Briller er noe herk! Jeg er selv svaksynt :-)) Og synes det er utrolig irriterende å kjøpe nye. For jeg ser jo absolutt "ingenting"!! Før det er glass i vel og merke.....
  Redningen ble å ta bilder med låneparene på :-)) det er det du også har gjort?
  God helg da!

  SvarSlett
 12. Må nesten le litt når jeg leser innlegget ditt. Har nettopp vært der selv, og måtte oppsøke optiker for å ta synstest, og jammen måtte jeg ha briller. Arbeids- og lesebriller riktignok. Men jeg har alltid innbilt meg at det var når en ble "gammel" en trengte det.... Og det er nå ikke jeg da, med 2 små på 5 og snart 3 år....

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin