onsdag 13. januar 2010

"LUFTEN...
.
...i Bergen sentrum er den mest forurensede luften i hele Europa.De som kan la bilene stå hjemme bør gjøre det og det er satt opp gratisbusser for å gjøre det lettere for folk å komme seg til jobb". Dette var det første jeg hørte da jeg satte på radioen i går morges. Det ble intervjuet folk som stod på busstoppene og journalisten påpekte at det var veldig mange som fremdeles kjørte alene i bilene. Desverre hadde jeg ikke tatt på radioen før jeg nå satt jeg i bilen på vei til skolen i sentrum. Plutselig følte jeg for å synke litt lengre ned bak rattet og tre luen litt lenger ned over pannen og ikke være så synlig der jeg satt. Selvsagt kunne jeg tatt bussen og stått enda litt tidligere opp, selv om jeg syntes det var uhorvelig tidlig da klokken ringte klokken halv syv om morgenen. Problemet var bare at jeg hadde ikke satt på radioen tidligere. Det så ut til at det var mange andre som ikke hadde gjort heller. Huff, det ga meg en følelse av at jeg gjorde noe kriminelt selv om det selvsagt ikke var alle som hadde hørt dette og sikkert satt og følte seg likedan som meg.Det er skremmende å plutselig bo i den mest forurensede byen i Europa. Heldigvis hadde jeg ikke fyrt i peisen i går siden jeg ikke var hjemme. Vedfyringen står for 60 % av det farlige svevestøvet så da var det greit at jeg tok meg litt inn igjen der.


Men det er klart jeg tar hensyn til dette. Jeg har faktisk tenkt å begynne å gå til skolen, men syntes at det var så isete og ekkelt på fortauet enda så jeg ville vente litt. Skal vente med å gå også på gunn av forurensingen. Det er ikke bra å puste inn denne luften så det må nok bli buss en stund fremmover, men jeg ser frem til å ta beina fatt.


Bildene er tatt utenfor Bergen på Sotra og det er ikke mye som tyder på forurensing her. Røyken som stiger er dampen fra sjøen og i sollyset ble det helt fantastisk. Jeg var utrolig glad for at jeg hadde tatt kameraet med meg denne dagen.


Dette er en av de kaldeste dagene her i Bergen. Jeg har ikke oversikt over hvor langt ned målestokken gikk, men her er den på - 14.


Jeg har tidligere lagt inn et innlegg med bilder fra samme sted på en dag uten sol. Syntes stedet er så vakkert og i dette ishavet ble det eventyrlig.


I dag er gradene steget til -1 og det er nydelig sol ute. Så få vi bare håpe at Bergens befolkningen tar forurensingen på alvor så vi får friskere luft her. Jeg skal i hvertfall ta bussen ;)

Trude :)

9 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder du har tagit. Så himla mysigt att kunna fånga dimman över vattnet :)
  // Catarina

  SvarSlett
 2. Hørt og sett på nyhetene om det der ja, skremmende! Men jeg har sansen for bildene dine, jeg elsker sånne motiver! Har med kamera hvor jeg enn går for tiden, det er mye vakkert, men akk så kaldt! Klem

  SvarSlett
 3. uff ja det er gasnke skremmende... ungene klagde på det også... jeg selv har ikke vært i byen..

  litt dårlig reklame for byen da..

  håper alle tar dette alvorlig..

  nydelige bilder ..
  ha en fin dag O=)

  Klem Kerstin

  SvarSlett
 4. Wow, dette var Eye Candy, Trude!! Noe av de fineste vinterbildene jeg har sett på lenge!

  Jeg tok faktisk bussen i går, første gang på evighet... Men i dag blir det bil. Skal litt "motsatt" vei - og da blir det litt av et prosjket å ta buss.. jaja, jeg tror det blir bedre luft snart.. Må være positiv ;o)

  Klem J.

  SvarSlett
 5. Utrolig herlige bilder,Trude.
  Disse hadde du vunnet en fotokonkurranse med. Det er sikkert!!!
  Ha en fin dag videre!
  Klem Tove

  SvarSlett
 6. fantastiske bilder ;)
  Helt nydelige.
  kjedelig med den forurensede luften her ja...
  håper det snart begynner å blåse skikkelig slik at vi får rensket opp.

  onsker det en finfin helg ;)

  SvarSlett
 7. Jeg må sige at det er nogle af de flotteste billeder jeg længe har set. Helt utroligt og eventyragtigt. Må have været fantastisk at stå der?

  Klem Helle:))

  SvarSlett
 8. Bilden av "kuldedampen" er utrolig fine, men når man vet at det er forurensing som henger i luften så blir det staks mye verre ja. Er det skikkelig tungt å få pustet ute også? Det er helt klart tid for litt regn bortehos dere, for å ikke kjøre bil og holde seg innendørs er ikke så gøy i lengden..

  Takk for råd om indiska, det skal sjekkes ut:-) Og takk for koselig kommentar hos meg..
  Ønsker deg en riktig fin helg!
  :-)

  SvarSlett
 9. Fantastisk flotte bilder du har tatt !!
  Utrolig leit med forurensingen, men nå ser det ut som om det kommer seg, heldigvis. tenk om disse ekspressbussen ble et varig tilbud. Det hadde vært noe.

  Ønsker deg en fiiin helg :-)
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin