fredag 30. juli 2010


ET SLIMET INNLEGG

I dag tenkte jeg at jeg skulle legge inne et innlegg om brunsneglen. Ja det er noen ekle kryp som spiser opp de fine sommerblomstene våre og som får stor oppmerksomhet pga det store antallet som finnes.
I sommer gikk jeg sammen med naboene og kjøpte Nemaslug for å få bukt med den.

Det er etterhvert kommet mange måter å få bukt med brunsneglen på, men ikke alle er like effektive. Nemaslug er derimot utrolig virkningsfullt.
 
Slik ser pakken ut. Den kan du få kjøpt i de fleste hagesentre og her kan du lese hvordan den virker.
(Obs! Jeg må beklage om det er noen av dere lesere som ikke liker en slik barbarisk behandling av disse sneglene og jeg jeg må innreømme at jeg tenker på det jeg også, men jeg tror det er viktig at vi alle gjør noe i kampen mot at disse sneglene får ta helt over. De er mange og de formerer seg i en utrolig fart).
 
Nemaslug er en levende organisme som tar seg inn i sneglen via sneglens kroppsåpninger og hindrer den fra å ta til seg føde, noe som ganske raskt vil ta livet av sneglen.
Nemaslug blandes ut i vann og spres rundt på de stedene der sneglen trives.
En annen måte å gjøre det på, som for øvrig sies å være den beste (dette må jeg innrømme at jeg ikke har klart å gjøre) er å samle inn store mengder med snegler fra hagen, dyppe dem opp i en bøtte med Nemaslug (bruk et dørslag) og deretter klippe dem i to. Sneglerestene legges så i en haug og resten av middelet helles over. Etter kort tid vil sneglekadavrene tiltrekke seg kannibaliserende artsfrender. Disse blir så smittet og dør, og blir igjen mat for andre snegler. Og slik fortsetter det til hagen er tom.På denne måten menes det at det er mulig å tømme et boligområde i løpet av et par år.

Psst! Jeg la inn dette innlegget fordi jeg tror det er viktig å spre informasjon om hvordan vi skal få bukt med disse brunsneglene siden de sprer seg så raskt og er en plage for naturen vår. MEN, jeg lover å komme med et mer koselig innlegg neste gang ;)

Klem fra
Trude :)
9 kommentarer:

 1. Vi har ikke brunsnegler ennå. Gjør alt jeg kan for ikke å få de hit, men er redd det ikke nytter i lengden.
  Tipset dit skal jeg spare på hvis jeg trenger det en gang.
  Lykke til i kampen.
  Klem Igi

  SvarSlett
 2. Har ennå ikke sett denne sneglen i hagen hos oss, men vet at de finnes i hager i Trondheim også, skikkelig heslige skapninger!
  Håper du får bukt med dem.

  Ha ei fin helg med dine "gjøremål"...røsj i kropp..
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. heisan

  ja dette stoffet har jeg kjøpt også.. skal legge det ut i helgen...

  blir spennende å se om de blir færre... syns de er så enormt store og feite i år.. skikkelig ekle...

  klememr 0)

  SvarSlett
 4. Kjenner jeg blir helt kvalm her.. :o/ Gleder meg allerede til neste koselige innlegg!!! c",)

  God helg til deg!

  SvarSlett
 5. Hei,,,,,ekkelt er bare forbokstaven for disse små krypene.
  Vi har de heldigvis ikke her i hagen, men det hender jeg møter på dem på min faste trimtur,,,,,
  Ha en fin helg,
  Anne

  SvarSlett
 6. Ææsj! Jeg syns de er direkte motbydelige :-( Gemalen har kun meldt om 3 stk i hagen så langt - har et fåp om at det har vært for kaldt i Trondheim (kanskje alle har dødd en naturlig død?) Greit med informasjon, men ser frem til ditt neste innlegg ;-)

  Ha en flott kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 7. Hei.Æss sier jeg.Ikke de finste krypene jeg ser.Men vi har heldigvis ikke de i hagen hær.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 8. I sydöstra Sverige har vi enorma problem med de äckliga sniglarna. Jag provade Nema-slug förra året och jag håller med dig, Nema-slug fungerar! Nu håller min käre make på att fixa till vårt trädgårdsland så att vi ska kunna få det HELT SNIGELFRITT nästa år. Me like ;-)
  Ha de gott. Catarina

  SvarSlett
 9. Hei!! I min hage har jeg fanget 450 stykker i løpet av de siste ukene. Grøss og gru. Jeg startet med og sette ut tre boller med sterk-øl. Sneglene drakk seg snydens og ramlet i ølfatet. men Gubben og sønner syntes dette var noe sløseri med drikkevarene. gikk så over til og gå rundt og fange dem, og legge dem i en bøtte med vann og veisalt. Den første ideen di høres egentlig grei ut, men jeg har to hunder, så jeg tørr ikke å prøve ut med det middelet. Men jeg får ha det i bahodet, sånn i tilfelde min måte ikke fungerer. Ha det godt! hjertedama/ Grethe

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin