torsdag 25. mars 2010



BOKANMELDELSE

Liker du å bake brød? Ja da kan jeg anbefale denne boken som er en bok om brødbakst utgitt i 2004. Grunnen til at jeg vil anbefale den er ganske enkel, den er helt super. Her kan du finne oppskrifter på de herligste brød og det er ikke vanskelig.


Boken har en så enkel tittel som "Brød" og er utgitt av Åpent bakeri. På hjemmesiden deres står det :Åpent Bakeri er et håndverksbakeri som bygger på gamle tradisjoner og enkle, naturlige råvarer. Bakere jobber dag og natt med å bake på gammelt vis.
- Den som baker på gammelt vis må finne seg i naturens luner. Til gjengjeld får man dobbelt så mye arbeid å glede seg over.


For dere som er heldig å bo i Oslo er det enkelt å få kjøpt brødene i bakeriene for her er det nemlig fem utsalgssteder. For oss andre er det denne boken som gir oss muligheten til å smake på de herlige brødene.

 

De mener selv de har tatt et skritt tilbake med å bruke færre og mindre maskiner, mer menneskelig arbeidskraft og lengre tid på å dyrke frem brødene sine. Og ja, det tar tid å bake disse brødene, men ikke å få deigen sammen. Så selve arbeidet med å lage brødene er fort gjort, men de står lenge og godgjør seg. De skal ofte stå i mange timer og gjerne natten over, men vi har jo alle nok å henge fingrene i mens vi venter.


Boken gir også idèer til framskynding av prosessen for de som ikke har tid til å vente.
Ingrediensene de bruker er enkle. Mel, vann, gjær, surdeig og havsalt, men smaken blir herlige brød rik på smak og aroma.



Det var dagens bokanmelddelse fra meg. Jeg har selv bakt mange av brødene og de blir like gode hver gang.
Anbefales rett og slett:)

Klem fra
Trude:)

11 kommentarer:

  1. Hei Trude :-) Tusen takk for boktips! Baker dessverre brød altfor sjeldent, men når jeg gjør d blir alle i familien overlykkelige :-D

    Ha en fin torsdag og klem fra Siv

    SvarSlett
  2. Tusen takk for flott boktips!
    Denne så veldig flott ut, og så er det så fint at du har prøvd ut oppskriftene og at resultatene blir bra!
    Nydelige bilder, veldig delikat, et lekkert innlegg du har laget her ❥❥❥
    Ønsker deg ne strålende kveld!
    Klem Lokki

    SvarSlett
  3. Takk for tipset. Jeg spiser ikke "fint" brød fra butikken..da sovner jeg etterpå omtrent. Det hvite melet er ikke bra. Her kan jeg kanskje finne oppskrifter på sunne brød? Jeg baker knekkebrød selv, knallgodt.
    Ha en flott kveld, klem fra meg:)

    SvarSlett
  4. Åhhh, det där verkar verkligen vara en bok för mig ;). Men jag behöver nog lära mig mer norsk (blink).
    Ha de. Catarina

    SvarSlett
  5. Mmmm, kjenner nesten duften av nybakt brød...

    Så koselig å spise skikkelig hjemmelaget brød, men jeg baker ikke brød selv, det er far i huset som er kokken her! Og han er så flink med all slags mat at det nesten er rart jeg ikke er som en ballong:)

    Måå bare skryte av ham som kokk, og brødmat er han en mester på, så jeg er jo kjempeheldig:)

    Ha en flott kveld, klem fra Mariann:)

    SvarSlett
  6. disse brødene ser jo iallefall veeeldig gode ut:)

    Takk for tips og god påske til deg:))

    SvarSlett
  7. Tusen takk for tipset... høres bra ut og ser bra ut...

    Vil ønske deg en fin påske..

    Klem Kerstin

    SvarSlett
  8. Her så det ut som det var mange gode brød!
    Jeg har fått intoleranse på hvetemel, så her bakes det kun knekkebrød;)
    Nydelige bilder!
    Ha en koselig palmelørdag og klem fra meg;)

    SvarSlett
  9. Disse så veldig gode ut! Jeg har en svigerinne som elsker å bake, så denne skal jeg nok ha i bakhodet når jeg skal kjøpe bursdagsgave til henne :) Ha en fin påske!

    Klem Anne

    SvarSlett
  10. Ja, her er det sikkert mange gode oppskrifter!
    Kjenner jeg blir litt sulten nå, hi,hi!

    Ønsker deg en fin påske, Trude!
    Vi snakkes:)
    klem Tove

    SvarSlett
  11. Hei på deg.
    Titter innom for å ønske deg en riktig god påske. Takk for boktips.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin